טיפולים נוספים של אפרת
טיפול רגשי לקשב וריכוז, וויסות חושי בתל אביב
מטרות הטיפול
ויסות חושי -ויסות רגשי –
לעיתים ילדים הנוטים לתנועה מהירה ועוררות גבוה יפגינו גם סערה רגשית בין אם זה צחוק, כעס או תוקפנות. לעיתים גם עלול לקרות ההפך – אירוע מרגש עלול ליצור תנועה רבה מידי, אשר פועלת כהיזון חוזר ומסלימה את ההתרגשות. מן הצד שני ילדים אשר מוצפים תחושתית לעיתים יטו לתת עוררות, לפאסיביות ושכיבה ויחושו קושי להיות מעורבים וליזום. ילדים אלו עשויים להיות מרצים ויתקשו להביע אסרטיביות. בטיפול תעשה הבנה של הפרופיל הסנסו-מוטורי של הילד ובעקבות זאת תעשה עבודה על ויסות ויצירת עוררות מותאמת רגשית וגופנית.
הרחבת ההנאה מקשר עם ההורים ושאר הסובבים את הילד –
לעיתים קשיים התפתחותיים מקשים על היכולת להנות יחד. ילדים עם קשיי ויסות חושי עשויים להיות מאוימים מסביבה לא מותאמת או להפך, להיות לא מותאמים בעצמם וליצור אינטראקציה אשר מערבת מגע לא מותאם – חזק מידי, מהיר מידי או לחדור אל המרחב הפרטי. מתוך כך נוצרות לא פעם אינטראקציות שליליות המערבות כעס והמנעות של שני הצדדים. בטיפול יעשה חידוד המודעות אל כך כמו גם הקניית אסטרטגיות מותאמות יותר. לדוגמא מתן תחושות מרגיעות להפחתת חרדה, למידה של ויסות כוח, מילוי ה"רעב" התחושתי בדרכים מותאמות יותר.
הפחתת הצורך בשליטה –
ילדים אלו חווים לא פעם קושי לשלוט בגוף, במחשבות וברגשות. תחושת חוסר השליטה יוצרת נוקשות וצורך עז בשליטה על הדברים שכן בשליטתו של הילד. הם יגיבו באיום וכעס כאשר יעשה שינוי כלשהו כמו שינוי במרחב סביבם, בלוח הזמנים או בסדר הפעולות לו ציפו. נטייה זו עלולה לגרור עימותים רבים עם בני המשפחה או עם בני גילו. בטיפול ילמדו אסטרטגיות אשר מקדמות הרגעה והגמשה כמו גם יכולת טובה יותר לתקשר חוסר הסכמה או נקודת מבט שונה.
הרחבת היכולת לדחיית סיפוקים –
ילדים אשר נוטים לתזזיתיות והיפראקטיביות עלולים להיות אימפולסיביים ולהפגין קושי בדחיית סיפוקים. הם רוצים הכל כאן, עכשיו והרבה. במהלך הטיפול יעשה חידוד המודעות אל כך כמו גם אל יצירת תקשורת מרגיעה ומארגנת אשר תאפשר לילד באותו רגע לארגן את רגשותיו ומחשבותיו, להאט את הקצב ולתרגל עצירה והמתנה.
הגברת מודעות עצמית –
בטיפול יתקיים שיח רגשי הולך ומעמיק אשר יאפשר הבנה טובה יותר של העולם הפנימי.
הרחבת היכולות החברתיות –
בטיפול יעשה דגש על הכללת היכולת הנרכשות בחדר הטיפולים גם אל הקשר עם ילדים אחרים וסביבת בית הספר.
התמודדות עם אתגרים התפתחותיים יומיומים –
קשיי הרדמה ושינה, גמילה מחיתולים, עצירות, גמילה ממוצץ, קשיי אכילה כמו בררנות באוכל והקניית הרגלי אכילה טובים יותר, התמודדות עם קשיי למידה.
אפרת מילוא
טיפול רגשי
טיפול רגשי
שלום שמי אפרת מילוא ואני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת תל-אביב משנת 2003. מוסמכת שלב 3 בארגון DIR. בעלת ניסיון של שנים רבות בטיפול בילדים ונערים עם, קשיים רגשיים ונוירו התפתחותיים כמו ויסות חושי, קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות ואוטיזם. מזה כעשור שנים אני חברת צוות מכון סימני קשר בהנהלת דר' עליזה ויג ונמצאת שם בתפקיד מטפלת ומדריכה מקצועית בכירה. יש לי ניסיון רב בטיפול פרטני בילדים ובנערים, טיפול קבוצתי, הדרכות הורים, ריכוז תוכניות ביתיות וריכוז תוכניות שילוב יחידני.